• Det är kul med programmering!
  • Speciellt robotar!
  • Fri frakt över 400 kr
  • Snabba leveranser, normalt inom 1-3 dagar

Köp din egen Edison-robot! Alltid fri frakt vid köp över 400 kr! 

Edison är en mycket prisvärd robot för framtidens programmerare. Roboten har bland annat ljud, ljus och IR-sensorer, den lyser och kan programmeras att spela valfria melodier. Dessutom går Edison-roboten att bygga ihop med LEGO och kan programmeras med flera olika språk (från blockprogrammering till Python) och passar därmed från förskoleåldern och ända upp till gymnasiet.

Köp Edison-roboten hos CodeKid.se till ett mycket förmånligt pris. Här hittar du även vårt STEM-paket som gör att du kan bygga coola LEGO-kompatibla programmerbara byggen.

Nyhet hösten 2018

Meet EdScratch! The Scratch-based programming language for Edison robots

EdScratch är ett nytt blockbaserat programmeringsspråk för Edison-roboten baserat på Scratch. EdScratch släpptes i slutet av augusti 2018 och EdScratch är nu tillgängligt i onlineapplikationen på www.edscratchapp.com.

EdScratch kombinerar dra-och-släpp programmering med kraftfull funktionalitet och mångsidighet. Koncepten känns igen från MIT-Scratch och resultatet är ett robotprogrammeringsspråk som både är lätt att lära sig och erbjuder en robust plattform för datavetenskaplig utbildning.

Vi rekommenderar Scratch för undervisning i åldrarna 9-11 år. Språket ger stora möjligheter att utnyttja Edisons motorer och sensorer till max utan att koden blir komplicerad. Det finns möjlighet att enkelt använda variabler vilket gör det möjligt att skriva mer komplicerade program för den som redan behärskar grundläggande programmering.Precis som alla robotprogrammeringsspråk för

Med Roboten Edison kan du använda EdScratch helt gratis!